Plăcintă cu peşte

Plăcintă cu peşte


Ingrediente:

1 pachet foietaj
500 g peşte cu carnea albă
3 căţel de usturoi tocat
1 ceapă tocată
7 linguri pătrunjel verde tocat
sucul de la 1 lămâie
1-3 linguri pesmet
3 cartofi fierţi zdrobiţi
1-3 ouă
1 linguriţă boia iute
1 linguriţă coriandru măcinat
1 linguriţă chimen măcinat
sare, piper

Preparare:

Se curăţă peştele de piele şi oase, apoi se taie felii şi se amestecă cu usturoi tocat, pătrunjel, suc de lămâie, pesmet, cartofi, ou, boia, coriandru, chimen, suc de lămâie, sare şi piper.
Această compoziţie se întinde peste câte o fâşie de foietaj, care apoi se împătureşte pe diagonală, de teri ori, astfel încât să rezulte triunghiuri.
Plăcintele se prăjesc sau se coc în cuptor, se servesc rumene cu salată sau felii de lămâie.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Peşte, Pâine şi patiserie.

Exprimați-vă opinia

*