Plăcintă cu stafide (Republica Moldova)

Plăcintă cu stafide (Republica Moldova)


În 27 august 1910 s-a născut celebra misionară de origine albaneză: Maica Tereza (Agnes Gongea Boiagiu), laureată a Premiului Nobel pentru Pace, dar şi filosoful german „idealist” Georg Wilhelm Friedrich Hegel (1770), autor al lucrărilor „Fenomenologia spiritului” şi „Bazele filozofiei dreptului”. 27 august este şi Ziua Independenţei în Moldova, ţară care în 1989 a decis trecerea la alfabetul latin, precum şi oficializarea limbii române. Şi pentru că tot veni vorba, astăzi v-am pregătit o plăcintă moldovenească.

Ingrediente:

500 g făină
100 ml lapte
150 g smântână
6 ouă
200 g zahăr
1 linguriţă bicarbonat
sare

Preparare:

Ouăle se sparg într-un vas mare, apoi se bat bine cu telul şi se combină cu zahăr. După 10 minute (timp în care nu vă opriţi din amestecat), se incorporează făina, laptele, smântână, bicarbonatul şi sarea (un vârf de cuţit). Când aluatul „prezintă” bule de aer, semn că a fost foarte bine omogenizat, se adaugă stafidele înmuiate în prealabil în puţină esenţă de rom. Se toarnă totul în tavă unsă şi tapetată cu făină sau căptuşită cu hârtie de copt, se dă la cuptor şi se coace 35 de minute la foc mediu.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria moldovenească, Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*