Plăcintă de banane cu mirodenii

Plăcintă de banane cu mirodenii


26 august este ziua lui Apollinaire (!), autorul volumelor „Calligrammes” (1918) şi „Alcools” (1913), pionier al suprarealismului, înmormântat alături de alte nume mari ale culturii, în cimitirul „Père Lachaise” din Paris. Tot în 26 august, dar acum 220 de ani, în 1789, a fost proclamată la Versailles, „Declarația drepturilor omului si ale cetăţeanului”.

Ingrediente:

100-150 g unt
200 g zahăr
1 ou
3 banane zdrobite
50 ml lapte
1 lingură esenţă de vanilie
530 g făină
1-2 linguriţe praf de copt
un vârf de cuţit bicarbonat
1 linguriţă scorţişoară
un vârf de cuţit cuişoare
un vârf de cuţit nucşoară
sare

Preparare:

Se freacă untul cu zahăr, se adaugă oul, laptele, vanilia şi piureul de banane şi se omogenizează totul cu mixerul. Se incorporează făina, praful de copt, bicarbonatul şi condimentele, se toarnă totul în tavă unsă şi se dă la cuptor. Se coace la foc mediu până se pătrunde şi se rumeneşte, se pudrează cu zahăr praf şi se feliază.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*