Plăcintă de pui cu mărar

Plăcintă de pui cu mărar


Ingrediente:

500 g carne de pui, fiartă şi mărunţită
125 g făină albă
125 g mazăre boabe
400 g boabe de porumb, din conservă
125 g unt
50 g pătrunjel verde, tocat
jumătate foaie de plăcintă (400 g)
400 ml supă de pui
2 fire de praz (doar partea albă), tocate mărunt
1 gălbenuş de ou
1 lingură apă
1 lingură mărar verde, tocat
1 linguriţă sos worcestershire
sare şi piper negru măcinat, după gust

Preparare:

Se încălzeşte cuptorul în prealabil. Se topeşte untul într-o cratiţă şi se pune la călit prazul, se stinge cu făina albă, amestecând continuu cu o spatulă de lemn. După câteva minute, se toarnă supa de pui, se condimentează compoziţia cu sosul worcestershire, sare şi piper, se lasă să dea în clocot, după care se dă deoparte. Se adaugă mazărea, boabele de porumb, pătrunjelul, mărarul şi carnea de pui, se omogenizează bine şi se toarnă într-o tavă pentru plăcinte.
Se bate gălbenuşul de ou, se diluează cu 1 lingură de apă şi se unge o parte a foii de plăcintă, apoi se aşază peste compoziţia din tavă, cu partea unsă în sus şi se crestează puţin cu o furculiţă. Deasupra se presară mărar şi plăcinta se pune la cuptor pentru cel puţin o jumătate de oră, până când suprafaţa se rumeneşte şi mijlocul este copt.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Bucătăria americană, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu carne.

Exprimați-vă opinia

*