Plăcinte umplute cu brânză

Plăcinte umplute cu brânză


Ingrediente:

Aluatul:

750 g făină
200 ml apă
1 lingură unt
1 lingură amidon
20 g drojdie

Umplutura:

250 g brânză de vaci
2 linguri unt
1 ou
50 ml lapte
50 g pătrunjel verde tocat

Preparare:

Se face un aluat din drojdie, făină, apă, unt şi sare, după gust, se amestecă bine, se frământă, după care se acoperă şi se lasă la loc cald, să se odihnească. După 1 oră, aluatul rezultat se împarte în 4, se întinde, se pudrează cu amidon şi se taie cercuri, cu ajutorul unui pahar.
Acestea se ung cu unt, se umplu cu amestecul preparat din ingredientele indicate, se împăturesc, se apasă pe margini ca să nu se desfacă, după care se aşază pe o tavă unsă. În final, se ung din nou cu unt şi se coc la foc mediu, până se rumenesc uşor.
O variantă ar fi prăjirea în ulei; în ambele cazuri, plăcintele umplute cu brânză se servesc fierbinţi.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria libaneză, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ouă.

Exprimați-vă opinia

*