Plăcinţele cu brânză şi zmeură

Plăcinţele cu brânză şi zmeură


Ingrediente:

350 g făină
100 g zahăr
150 g unt
15 linguri brânză dulce
250 g zmeură
2 linguri zahăr brun
1 lingură miere
un vârf de cuţit scorţişoară

Preparare:

Se freacă untul cu jumătate din zahăr, se aromează cu scorţişoară şi se amestecă cu făină. Aluatul rezultat se acoperă, se lasă 1 oră la rece şi se întinde.
Se decupează cercuri cu ajutorul gurii unui pahar, se dă din nou la rece şi coace 20 de minute, până se rumeneşte.
Separat, pentru cremă, se combină restul de zahăr cu jumătate din zmeură, miere şi scorţişoară. Se fierbe totul 10 minute la foc mediu, după care se trece prin sită, se răceşte şi se amestecă cu restul de zmeură.
Crema obţinută se foloseşte la umplerea cercurilor unse în prealabil cu brânză dulce (câte 2 cercuri coapte pentru fiecare plăcintă).

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe.

Exprimați-vă opinia

*