Porumbei asezonaţi cu felii de măr

Porumbei asezonaţi cu felii de măr


Ingrediente:

4 porumbei de carne
150 g şuncă afumată
3 mere granny
1 ceapă albă tocată mărunt
1 lingură de miere
150 ml cedru brut
1 lingură vin alb
4 cutii mici de brânză proaspătă suisse
70 g de unt
2 linguri ulei de arahide
1 crenguţă de rozmarin
sare, piper

Preparare:

Se face un amestec din brânză suisse, vin alb, sare şi piper cu care se umplu porumbeii curățați, apoi se cos în locul în care au fost despicaţi. Se condimentează cu sare şi piper, după care se prăjesc în ulei încins, timp de 5-6 minute.
Când se rumenesc, se îndepărtează grăsimea formată iar în tigaie se pune şunca afumată, apoi ceapa tocată; se acoperă cu un capac şi se lasă la înăbuşit 10 minute, stropind din când în când cu grăsime. Se asezonează cu cedru şi rozmarin, se acoperă şi se mai lasă vreo 10 minute pe foc.
Între timp, se spală merele, se curăţă de seminţe şi se taie felii fine. Acestea se prăjesc într-o tigaie cu 30 g unt topit şi cu miere. Se scot porumbeii şi şunca pe o folie de aluminiu. În sosul rămas se adaugă treptat 40 g de unt, se amestecă bine şi se mai condimentează, dacă este necesar.
Se aşază porumbeii pe un platou larg, în jurul lor se aranjază şunca şi feliile de măr prăjite iar deasupra se toarnă sosul de porumbei. Se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne.

Exprimați-vă opinia

*