Prăjitură Concert Veneţian

Prăjitură Concert Veneţian


Ingrediente:

Aluatul-biscuit:

120 g alune mărunţite
100 g zahăr
20 g unt
3 albuşuri
2 linguri cafea
1 lingură făină

Spuma de mascarpone:

250 g mascarpone
100 g zahăr
3 ouă
2 foi gelatină

Spuma de ciocolată:

170 g ciocolată
70 g unt
20 g zahăr
3 ouă

Preparare:

Se încinge cuptorul în prealabil şi se îmbracă o tavă într-o folie de aluminiu unsă cu unt. Albuşurile se bat spumă şi se combină cu zahărul, făina, cafeaua şi alunele, aluatul astfel obţinut se toarnă în tava pregătită şi se coace 45 minute.
Între timp, se prepară spuma de ciocolată: se topeşte ciocolata în bain-marie , se ia deoparte şi se combină cu untul şi gălbenuşurile. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, apoi se adaugă peste compoziţia cu ciocolată, amestecând mereu.
Se scoate blatul de la cuptor, se aşază pe un platou şi se garniseşte cu spuma de ciocolată, apoi se dă la frigider pentru cel puţin 1 oră.
Se prepară crema de mascarpone, astfel: gelatina se lasă la înmuiat în apă rece, apoi se fierbe câteva secunde la foc mic. Se separă gălbenuşurile şi se omogenizează cu jumătate din cantitatea de zahăr, la care se adaugă crema mascarpone şi gelatina. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr şi se incorporează uşor în crema de mai sus. Se toarnă peste prăjitura cu spumă de ciocolată, se dă la rece şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri.

Exprimați-vă opinia

*