Prăjitură cu banane şi alune

Prăjitură cu banane şi alune


Ingrediente:

2 banane coapte
100 g alune, mărunţite
100 g unt
100 g zahăr brun
100 g făină amestecată cu drojdie
2 ouă
1 linguriţă drojdie
½ linguriţă esenţă de vanilie
sare

Preparare:

Se bate untul cu zahărul, până ce se obţine o cremă omogenă peste care se adaugă ouăle bătute cu vanilie, apoi bananele, se încorporează făina şi drojdia şi se presară un paf de sare. Aluatul omogenizat se toarnă într-o tavă pătrată şi se decorează cu alunele mărunţite.
Se bagă tava la cuptor şi se coace timp de 20-25 minute, se scoate când este gata, se lasă deoparte vreo 5 minute, se scoate apoi prăjitura din tavă şi se lasă la răcit.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri.

Exprimați-vă opinia

*