Prăjitură cu brânză de vaci şi frăguţe

Prăjitură cu brânză de vaci şi frăguţe


Ingrediente:

300 g biscuiţi
2 linguri zahăr
3 linguri unt
500 g brânză de vaci
250 g zahăr
1 lingură coajă rasă de lămâie
1 lingură vanilie
3 ouă

Crema
250 g zahăr
250 g frişcă
250 g fragi
3 linguri amidon
80 ml apă

Preparare:

Se zdrobesc biscuiţii, după aceea se combină cu zahăr şi unt, se aşază pe o tavă şi se presează sub formă de crustă.
Se dă totul la cuptor şi se coace 10 minute la foc mediu.
Separat, se amestecă brânza cu zahăr, coajă rasă de lămâie, vanilie şi ou. Se toarnă deasupra crustei de biscuiţi şi se dă din nou la cuptor, de data aceasta la foc mic, 1 oră.
Crema
Se zdrobesc frăguţele, se amestecă cu apă, amidon şi zahăr, se pun pe foc, se fierb 1 minut, amestecând mereu cu lingura de lemn.
Crema rece se amestecă cu frişcă şi se pune peste prăjitura tăiată felii.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe.

Exprimați-vă opinia

*