Prăjitură cu brânză şi mango

Prăjitură cu brânză şi mango


Ingrediente:

Crusta:

100 g biscuiţi graham
20 g pesmet
2 linguri migdale măcinate
2 linguri nucă de cocos
2 linguri margarină topită
½ linguriţă scorţişoară
½ linguriţă coajă de portocală, rasă

Garnitura:

500 g brânză dulce
250 g brânză cremoasă
200 g zahăr
200 ml smântână
120 g miez de mango, zdrobit
4 ouă
2 linguri suc de portocale
3 linguri făină de porumb
½ linguriţă coajă de portocală, rasă
1 linguriţă esenţă de vanilie

Preparare:

Pentru crustă, se zdrobesc biscuiţii şi se combină cu pesmetul, nuca de cocos, alunele măcinate, se adaugă margarina, scorţişoara şi coaja de portocală, se frământă bine şi se presează pe fundul unei tăvi. Se pune apoi la cuptor pentru 10 minute, timp în care se prepară garnitura.
Se bate brânza cu zahărul, se incorporează ouăle, brânza cremoasă, piureul de mango, smântâna, făina de porumb, sucul şi coaja de portocală, apoi esenţa de vanilie şi se învârte cu mixerul câteva secunde, se toarnă apoi peste crusta coaptă şi lăsată la răcit, se pune tava din nou la cuptor pentru 40 minute, la foc moderat.
Se lasă la răcit şi se dă la frigider pentru cel puţin 3 ore înainte de servire.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri.

Exprimați-vă opinia

*