Prăjitură cu căpşuni şi mascarpone

Prăjitură cu căpşuni şi mascarpone


Ingrediente:

500 g biscuiţi fărâmiţaţi amestecaţi cu pudră de ghimbir
120 g unt topit
250 g mascarpone
125 ml iaurt
50 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie

-pentru garnitură:
450 g căpşuni tăiate în 2 sau 4
125 g jeleu de coacăze
1 lingură suc de portocale

Preparare:

Se omogenizează untul topit cu amestecul de biscuiţi şi ghimbir, apoi se toarnă compoziţia într-o tavă pătrată îmbrăcată cu folie de aluminiu pe interior. Tava se pune la frigider pentru minim o oră.
În acest timp, cu ajutorul unui tel se amestecă crema mascarpone cu iaurtul, zahărul şi vanilia. Conţinutul se adaugă peste fondul cu biscuiţi, se acoperă cu bucăţi de căpşuni şi se mai lasă la frigider, până ce crema se întăreşte bine. Se scoate din tavă şi se taie pătrate, după care prăjitura se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe.

Exprimați-vă opinia

*