Prăjitură cu ciocolată cu glazură de alune

Prăjitură cu ciocolată cu glazură de alune


Ingrediente:

500 g zahăr
500 g făină
125 ml apă
1 linguriţă praf de copt
150 ml lapte amestecat cu un strop de oţet
150 g smântână
125 g unt
3 ouă
1 linguriţă vanilie
4 linguri cacao
125 g alune tocate
1 linguriţă scorţişoară

Glazura
150-200 g unt
1 linguriţă vanilie
4 linguri cacao
250 g alune tocate
300 g zahăr pudră
7 linguri lapte amestecat cu un strop de oţet

Preparare:

Se pune apa, smântâna, untul şi cacaoa în oală, se pune la foc mic, amestecând mereu ca să nu se prindă, după care, treptat, în această compoziţie, se incorporează zahărul şi făina. compoziţia se ia de pe foc şi se amestecă cu lapte şi praf de copt. Urmează ouăle, scorţişoara şi vanilia. Se amestecă totul bine, după care se combină cu alunele.
Aluatul se toarnă în tavă unsă şi se coace.

Glazura
Se freacă untul cu cacao şi lapte, se dă în clocot, apoi se amestecă cu zahărul pudră, vanilia şi alunele. Când este gata, glazura se ia de pe foc şi se toarnă imediat peste blatul fierbinte, se acoperă şi se dă la rece.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri.

Exprimați-vă opinia

*