Prăjitură cu morcovi

Prăjitură cu morcovi


Ingrediente:

250 g făină
300 g morcov ras
200 g zahăr brun
250 ml ulei
100 g sâmburi de nucă, rupţi bucăţele
3 ouă
1 linguriţă scorţişoară
1 plic drojdie
½ linguriţă sare

Glazura:

50 g unt moale
100 g brânză de vaci
120 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
sucul de la 1 lămâie

Preparare:

Se încinge cuptorul în prealabil. Într-un vas se combină uleiul cu zahărul, se adaugă morcovii, ouăle, amestecând în continuu. Într-un alt castron se face un amestec din făină, nucă, drojdie, scorţişoară şi sare care se incorporează în compoziţia de mai sus, apoi se toarnă într-o tavă unsă un puţin unt şi se coace timp de 40 minute la foc moderat.
Se prepară glazura, combinând untul cu brânza, zahărul şi sucul de lămâie, care se lasă 15 minute la frigider, după care se toarnă peste prăjitură, se mai lasă din nou la rece şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri.

Exprimați-vă opinia

*