Prăjitură cu prune uscate

Prăjitură cu prune uscate


Ingrediente:

3-5 albuşuri
5 gălbenuşuri
150 g zahăr
150 g unt
150 g nucă
1 lingură cacao
1 l coajă rasă de lămâie
100 g frişcă

Crema
5 linguri frişcă
200 g zahăr
3 albuşuri
150 g prune uscate tocate
150 g migdale tocate
150 g unt
1 linguriţă esenţă de portocale

Preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, se incorporează cacaoa, făina, nuca şi coaja rasă de lămâie. Se combină totul cu albuşurile bătute spumă, după aceea se toarnă în tavă unsă, tapetată, se dă la cuptor şi se coace 25 de minute la foc mediu.
Blatul răcit se taie în 2 pe orizontală, se umple, se decorează.
Crema
Se pune frişca pe foc mic, se freacă cu zahăr să se lege ca un sirop, se lasă 5 minute să se răcească, apoi se amestecă cu albuşurile bătute spumă, prunele şi migdalele. La sfârşit se incorporează untul bătut foarte bine.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe.

Exprimați-vă opinia

*