Prăjitură Texas

Prăjitură Texas


Ingrediente:

500 g zahăr
500 g făină
240 g smântână
200 g unt sau margarină
250 ml apă
2 linguri cacao
2 ouă, bătute
1 linguriţă amoniac
½ linguriţă sare

Glazura:

450 g zahăr pudră
120 g unt sau margarină
80 ml lapte
2 linguri cacao
1 linguriţă esenţă de vanilie

Preparare:

Într-un castron se amestecă zahărul cu făina, amoniacul şi sarea, se adaugă smântâna şi ouăle bătute dinainte. Untul se topeşte şi se combină cu apa şi cacaua, se lasă să dea în clocot, învârtind mereu cu o spatulă iar după ce se răceşte puţin, se toarnă peste compoziţia cu făină, se omogenizează totul foarte bine şi se aşază într-o tavă dreptunghiulară pudrată cu făină. Se coace timp de 25 minute, timp în care se prepară o glazură, astfel: se topeşte untul şi se amestecă cu laptele şi cacaua, se lasă să dea în clocot, apoi se ia la o parte şi se incorporează gradual zahărul pudră şi esenţa de vanilie.
Se scoate tava de la cuptor şi se toarnă glazura peste prăjitură, cât încă este caldă, apoi se lasă la răcit.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri.

Exprimați-vă opinia

*