Prăjiturele cu gem de coacăze

Prăjiturele cu gem de coacăze


Ingrediente:

550-600 g făină
350-400 g zahăr pudră
100-150 g unt
250 ml lapte
4 albuşuri
1 lingură vanilie
3 linguriţe praf de copt
sare

Crema
450 g frişcă
80 g zahăr pudră
350 g gem de coacăze
1 lingură esenţă de portocale
250 g ananas din compot tocat

Preparare:

Untul se freacă cu zahăr şi vanilie, se combină cu făină, praf de copt, sare şi lapte, apoi se incorporează în albuşurile bătute spumă.
Se pune totul în tavă unsă, tapetată, se dă la cuptor şi se coace 35 de minute la foc mediu.
Crema
Se bate frişca cu zahăr, după gust, se amestecă cu gem, esenţă de portocale, suc de portocale şi ananas din compot.
Crema se foloseşte la umplerea şi la decorarea blatului tăiat în 2 pe orizontală, se dă la rece, se decorează cu fructe proaspete şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe.

Exprimați-vă opinia

*