Pui cu alune

Pui cu alune


5 august a adus lui Henri I încoronarea la tronul Angliei, la Westminster Abbey, în 1100. În aceeaşi zi, dar câteva secole mai târziu, se năştea scriitorul francez Guy de Maupassant (1850), scriitorul, membru al Academiei Române, Marin Preda (1922) şi astronautul, primul care avea să păşească pe Lună, Neil Armstrong (1930). Creştinii ortodocşi îl pomenesc astăzi pe Sfântul Ioan Hozevitul.

Ingrediente:

4 bucăţi piept de pui
100 g alune prăjite
200 ml supă de pui
6 căţei de usturoi, zdrobiţi
2 linguri unt
2 linguri făină
2 linguri oţet
sare şi piper

Preparare:

Pieptul de pui se pune într-o tavă şi se coace la foc tare.
Într-o cratiţă, se pune untul la topit, se adaugă făina şi se amestecă încontinuu până se rumeneşte. Se adaugă supa de pui şi se lasă la fiert, se incorporează oţetul, alunele şi usturoiul, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se mai lasă câteva minute pe foc, după care se toarnă fierbinte peste pieptul de pui la cuptor şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*