Pui cu arahide şi dovlecei

Pui cu arahide şi dovlecei


Ingrediente:

1 pui
200 g arahide
50 g unt
1 kg dovlecei
2 linguri pesmet
cimbru
2 foi de dafin
sare şi piper

Preparare:

Se zdrobesc arahidele şi se frământă bine cu câteva linguri de apă, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă cimbrul şi dafinul zdrobite. Se goleşte puiul de măruntaie, apoi se umple cu jumătate din amestecul de arahide, se aşază într-o cratiţă unsă în prealabil cu unt, să dă la cuptor pentru o jumătate de oră şi când este gata se lasă în cuptorul cald. Restul de pastă de arahide se combină cu pesmetul, se condimentează şi se toarnă peste puiul copt, se pune din nou la copt pentru 25 minute.
În acest timp, se curăţă dovleceii, se taie rondele şi se călesc iar când încep să se înmoaie, se aşază lângă puiul copt, în cratiţă. Se adaugă puţin ulei, dacă este nevoie, se mai lasă câteva minute la cuptor, după care se scoate pe un platou şi se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*