Pui cu citrice

Pui cu citrice


Ingrediente:

1 pui
2 portocale
2 lime
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă coriandru zdrobit
1 linguriţă verdeaţă
câteva picături sos Tabasco
sare şi piper

Preparare:

Puiul se desprinde bucăţi şi se aşază într-un castron, se asezonează cu sucul de la 1 lămâie şi de la 1 portocală, se aromează cu verdeaţă, coriandru, sare şi piper, se toarnă uleiul de măsline, apoi sosul Tabasco. Se lasă la macerat timp de 1 oră, amestecând din când în când pentru a se cufunda bine puiul în marinată.
Carnea de pui se aşază într-o tavă şi se dă la cuptor pentru 40 minute, stropind-o din când în când cu marinată. Lămâia rămasă se taie felii, la fel şi portocală, iar spre sfârşitul coacerii puiul se asezonează cu aceste felii, se pudrează cu scorţişoară, se mai lasă câteva minute la cuptor, apoi se scoate şi se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*