Pui cu lămâie şi mac

Pui cu lămâie şi mac


Ingrediente:

1 kg piept de pui, dezosat, fără piele
zeama de la 2 lămâi
coajă rasă de la 2 lămâi
60-70 g mac
500 g orez sălbatic
sare, piper
ulei vegetal
făină

Preparare:

Pieptul de pui se taie cuburi potrivite ca mărime, se sărează, piperează, bucăţile de carne se dau prin făină. Se încinge ulei vegetal într-o tigaie mai mare, se adaugă carnea toată şi se amestecă la foc mediu până îşi schimbă culoarea, apoi se presară coaja de lămâie şi se omogenizează. Se lasă carnea să se rumenească 10 minute, amestecând din când în când.
Se incorporează macul, nu vă zgârciţi la mac! După mac vine zeama de lămâie în tigaie peste carne, spre final, când carnea este deja aurie. Se mai lasă la foc potrivit preţ de 3-4 minute.
Separat, se căleşte orezul până devine sticlos, spălat bine de amidon în prealabil, şi care se fierbe apoi, potrivindu-l la gust de sare. 500 g orez se fierb în aproximativ 500-600 ml apă.
După ce orezul a absorbit apa, adică s-a umflat, se dă la cuptor pentru 10 minute, la foc mediu, să se usuce puţin.
Se aranjează pe farfurie, formând un pat din orez deasupra căruia se aşază carnea, se toarnă 3 linguri de sos de lămâie din tigaie pentru a împrumuta aroma de lămâie orezului.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Fripturi, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*