Pui cu năut

Pui cu năut


Ingrediente:

2 kg bucăţi de pui
500 g năut din conservă
500 ml apă
2 cepe albe
4 căţei de usturoi, zdrobit
3 linguri pastă de tomate
4 linguri unt
2 linguri frunze de coriandru, mărunţite
½ linguriţă condimente amestecate
1 vârf de cuţit chili pudră
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se curăţă bucăţile de pui de grăsime şi se prăjesc în unt încins, întorcându-le pe fiecare parte. Când sunt rumenite bine, se scot pe un platou şi se păstrează deoparte. Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în acelaşi tigaie, se presară coriandrul şi usturoiul, amestecând mereu cu o spatulă de lemn. Se adaugă năutul, pasta de roşii, se condimentează cu chili, condimentele amestecate, sare şi piper, se incorporează bucăţile de pui şi se acoperă totul cu 500 ml apă. Se lasă să dea în clocot, se acoperă vasul cu un capac şi se înăbuşă timp de o jumătate de oră, până se înmoaie carnea bine.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria egipteană, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*