Pui cu sherry

Pui cu sherry


Ingrediente:

1 pui
10 căţei de usturoi zdrobit
3 cepe tăiate cuburi
3 ardei iuţi
750 ml sherry sec
350 ml supă de pui
7 roşii tăiate cuburi
70 g brânză
1 lingură ulei
sare, piper

Preparare:

Se pune puiul în căldare, împreună cu sherry, supă, usturoi şi ceapă, se dă în clocot, după aceea se fierbe 1 oră la foc mic.
Separat, se stropesc ardeii cu ulei, se dau la cuptor 15 minute, se decojesc şi se curăţă de sâmburi.
Când este gata, puiul se scoate din căldare, se lasă să se răcească, iar în locul lui, în supă, se adaugă ardeii şi roşiile. Se reincorporează carnea de pui dezosată tăiată bucăţi mari, se pune totul din nou pe foc şi condimentează cu sherry, sare şi piper, după gust.
După alte 30 de minute de fierbere, mâncarea se garniseşte cu brânză rasă deasupra şi verdeaţă tocată.
Se serveşte imediat, caldă.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*