Raţă prăjită

Raţă prăjită


Ingrediente:

1 raţă de 2 kg
1 ceapă
3 boabe de cardamon
3 linguri ulei
1 lingură suc de lămâie
3 boabe de răşină de mastic
1 lingură făină
sare, piper

Preparare:

Se pune apă la fiert cu sare, se adaugă ceapa, masticul, cardamomul şi raţa. Se opăreşte totul 10 minute, apoi se ia de pe foc, se scoate raţa din supă şi se taie bucăţi.
Bucăţile de raţă se prăjesc în ulei încins, până se rumenesc, apoi se scurg şi se păstrează la loc cald.
În uleiul rămas se prăjeşte făina, după care se stinge treptat cu câte puţină supă (350 ml). Spre final, sosul se condimentează şi se înăcreşte cu suc de lămâie. Se toarnă peste friptura de raţă şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Fripturi, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*