Ravioli de casă cu prosciutto şi carne de vită

Ravioli de casă cu prosciutto şi carne de vită


Ingrediente:

5 ceşti făină
3 ouă
300 g carne de vită tocată
300 g prosciutto
100 g brânză ricotta
100 g pesmet
pătrunjel proaspăt
100 ml smântână
1 ceapă
5 căţei de usturoi
10 linguriţe ulei de măsline
sare, piper, nucşoară
10 linguriţe brânză pecorino

Preparare

Se amestecă făina cu puţină sare şi se adaugă ouăle. Se frământă 10 minute. Se modelează sub forma unei bile şi se lasă un sfert de oră să se odihnească, apoi iar se frământă 10 minute şi se pune deoparte.
Se face un sos din ulei, boia, chili, piper şi usturoi. Se lasă deoparte să se dezvolte aromele. Pentru umplutură se toacă ceapa, usturoiul, prosciutto şi carnea. Se pun în ulei încins în ordinea în care au fost menţionate şi se călesc la foc mic, apoi se iau de pe foc şi se amestecă cu ricotta, pesmet şi pătrunjel.
Se condimentează cu nucşoară şi piper. Se macină amestecul rezultat în robotul de bucătărie şi se condimentează. Aluatul se întinde şi se taie dreptunghiuri mari. Cu linguriţa, se pune din umplutură, din 5 în 5 centimetri. Se pune încă o foaie de aluat deasupra şi se taie pătrăţele în jurul umpluturii.
Plăcinţelele obţinute se apasă pe margini ca să nu desfacă şi se pudrează cu făină. Se lasă să se odihnească 1 oră după care se pun la fiert în apă clocotită. Se strecoară şi se aşază pe platou. Se decorează cu brânză pecorino şi se stropesc cu ulei.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aluaturi, Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu ouă, Bucătăria italiană, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Pizza şi paste.

Exprimați-vă opinia

*