Salată cu brânză şi cartofi

Salată cu brânză şi cartofi


Ingrediente:

250 g brânză moale
5 cartofi
3 căţei de usturoi
200-250 g ceapă verde
10 măsline negre
250 ml ulei de măsline
5 linguriţe oţet
3 linguri mărar verde
sare, piper

Preparare:

Se fărâmiţează brânza. Cartofii se curăţă şi se fierb, usturoiul se zdrobeşte, iar ceapa şi mărarul se toacă.

Când cartofi se răcesc, se taie cuburi, se stropesc cu ulei de măsline şi se amestecă cu usturoiul. Se lasă 15 minute la rece pentru un fel de marinare rapidă, apoi se amestecă cu brânza şi ceapa tocată. Se stropeşte salata cu oţet şi se condimentează cu sare şi piper după gust.
Deasupra se presară pătrunjel şi măsline fără sâmburi, eventual tăiate felii. Se amestecă uşor. Înainte de servire, salata se lasă 1 oră la frigider. Se aşază pe frunze de salată verde şi se serveşte rece.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Salate, Salate cu brânză, Salate cu legume.

Exprimați-vă opinia

*