Salată de bame

Salată de bame


Ingrediente:

1 kg bame
2 cepe albe
6 căţei de usturoi, mărunţiţi
60 ml oţet de vin alb
180 ml ulei de măsline
2 linguriţe muştar de Dijon
2 linguriţe sare
piper negru, proaspăt măcinat, după gust

Preparare:

Se îndepărtează capetele bamelor şi acestea se taie bucăţi, se pun într-un vas cu apă şi 1 linguriţă sare şi se fierb sub capac timp de 5 minute. Se scurg apoi şi se aşază într-un castron larg.
Se toacă cepele mărunt, se aşază într-un bol pentru mixer şi se combină cu usturoiul, uleiul de măsline, muştarul, oţetul, se condimentează cu sare şi piper, apoi se omogenizează bine şi vinegreta obţinută se toarnă peste bame. Se amestecă totul bine şi salata se poate servi.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria braziliană, Bucătăria sud-americană, Salate, Salate cu legume.

Exprimați-vă opinia

*