Salată de ciuperci, brânză şi pui la grătar

Salată de ciuperci, brânză şi pui la grătar


Ingrediente:

5 frunze de salată verde
350 g ciuperci Portobello tăiate felii subţiri
3 bucăţi piept de pui condimentat cu sare şi piper, după gust
1 roşie tocată
1 căţel de usturoi
3 linguriţe lapte
1 linguriţă pătrunjel verde tocat
1 linguriţă oregano
1 ceapă
250 ml maioneză cu smântână
1 linguriţă tarhon tocat
1 ceaşcă brânză
100 ml ulei
sare, piper

Preparare:

Se taie pieptul de pui felii subţiri, se unge cu ulei şi se prăjeşte câteva minute pe grătar, apoi se condimentează cu oregano. La fel se procedează şi cu ciupercile. Se aşază frunzele de salată pe farfurii. Deasupra se pune un strat de ciuperci şi unul de brânză rasă. Carnea se taie felii subţiri şi se aşază peste ciuperci, se acoperă cu un sos preparat din maioneză, smântână, tarhon, usturoi zdrobit, sare, piper şi lapte. Urmează un strat de roşii tocate (călite sau nu) şi unul de ceapă călită. Se decorează totul cu pătrunjel şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Salate, Salate cu brânză, Salate cu carne, Salate cu ciuperci, Salate cu legume.

Exprimați-vă opinia

*