Salată de fasole verde cu feta şi nucă

Salată de fasole verde cu feta şi nucă


18 august 1950 a fost ziua în care s-a stins din viaţă Honoré de Balzac, scriitorul francez care a surprins extraordinar de bine societatea franceză din vremea respectivă, asta în paginile „Comediei umane”, un ciclu de nuvele, povestiri în care este foarte pregnant stilul realist. 18 august este şi ziua în care s-a născut cântăreaţa americană Barbara Harris, Dennis Elliot, baterist britanic…şi ziua în care s-a stins din viaţă inventatorul lentilelor de contact, cehul Otto Wichterle. Oraşul Riga, capitala Letoniei, a fost fondat tot pe 18 august, anul 1201.

Ingrediente:

1 ceapă roşie, tăiată felii
1 linguriţă seminţe de mărar, uscate, măcinate
1-2 căţei de usturoi zdrobit
200 ml ulei
250 g feta fărâmiţată
250 g miez de nucă prăjit, tocat
750 g fasole verde
80 ml oţet
sare, piper

Preparare:

Se pune apă cu sare la fiert, se adaugă fasolea verde, curăţată de codiţe şi ruptă, se fierbe 5 minute la foc mare, după aceea se scurge şi se clăteşte cu apă rece, ca să îşi păstreze culoarea.
Se combină uleiul de măsline, seminţele de mărar, usturoiul zdrobit, sarea şi piperul. Se omogenizează în robotul de bucătărie şi se toarnă peste fasolea verde scursă. Salata se garniseşte cu nuci prăjite, felii de ceapă şi feta, se amestecă uşor şi gata.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Salate, Salate cu brânză, Salate cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*