Salată de paste cu alune

Salată de paste cu alune


Ingrediente:

250 ml apă fierbinte
3 cepe verzi tocate
câteva linguri ulei de susan
250 g tofu
200 g unt de arahide
3 căţei de usturoi
câteva linguri oţet
300 g paste
3 morcovi tocaţi
200 alune
sare, boia, piper

Preparare:

Se toacă ceapa verde, se taie tofu cuburi, se zdrobeşte usturoiul şi se fierb pastele. Se adaugă morcovi, apoi se mai lasă câteva minut, se scurg şi se clătesc cu apă rece.
Separat, se amestecă untul de arahide cu oţetul, uleiul de susan, puţină apă şi boia. Se condimentează totul cu sare şi piper, după gust, apoi pastele se combină cu ceapa, alunele şi tofu. Se incorporează o parte din sos, se amestecă şi se decorează cu restul de sos. Deasupra se presară boia şi piper.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Pizza şi paste, Salate, Salate cu legume.

Exprimați-vă opinia

*