Salată de pepene cu brânză feta

Salată de pepene cu brânză feta


Ingrediente:

1 pepene
200 g brânză feta
4 roşii
1 lămâie
1 crenguţă de busuioc
3 linguriţe ulei de măsline
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se taie dovleacul în 2, se scot seminţele, apoi se taie fiecare jumătate în 4 felii. Se desprinde miezul dovleacului, se taie cubuleţe şi se lasă deoparte. Se îndepărtează codiţele roşiilor; roşiile se taie în 2, se presează şi se storc bine de zeamă şi de seminţe, apoi se taie cubuleţe; brânza feta se taie şi ea cubuleţe. Lămâia se curăţă şi i se stoarce zeama; se rade coaja de lămâie într-o salatieră, se presară sare deasupra, apoi se toarnă uleiul de măsline şi se înglobează bine. Se condimentează cu piper şi frunze de busuioc(se reţin câteva frunze pentru ornat). În aceeaşi saladieră, peste restul ingredientelor se adaugă cubuleţele de dovleac, cele de roşii şi de feta, se amestecă încet şi se mai condimentează cu piper, dacă este nevoie. Salata se serveşte proaspătă, decorată cu frunze de busuioc.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Salate, Salate cu brânză.

Exprimați-vă opinia

*