Salată Mechouia

Salată Mechouia


Ingrediente:

2 ardei roşii
2 ardei verzi
3 roşii
1 cutie ton
1 căţel de usturoi
2 ouă fierte
2 linguri ulei de măsline
1 lingură suc de lămâie
1 lingură capere
măsline negre şi verzi
sare şi piper

Preparare:

Se spală ardeii şi roşiile, după care se aşază în cuptorul grill şi se lasă la rumenit, întorcându-le pe fiecare parte, se adaugă usturoiul, apoi se ia toate deoparte. După ce se răcesc, ardeii se curăţă de piele şi seminţe, se taie bucăţi mari şi se mărunţesc cu mixerul, se adaugă roşiile decojite şi usturoiul, se învârte din nou cu mixerul. Se incorporează uleiul de măsline, sucul de lămâie şi capere, se condimentează cu sare şi piper, se omogenizează bine, se adaugă tonul şi măslinele.
Se decojesc ouăle, se taie felii şi se adaugă la salata de mai sus, se pune la frigider pentru cel puţin 15 minute înainte de servire.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Salate, Salate cu ouă, Salate cu peşte.

Exprimați-vă opinia

*