Sos de ardei

Sos de ardei


Ingrediente:

2 ardei roşii
4 roşii
1 lingură ulei de măsline
3-5 căţei de usturoi zdrobit
1 ardei iute tocat
1 kg griş
750 ml apă
sare

Preparare:

Se aşază pe o tavă ardeii şi roşiile, se coc la foc mediu 8 minute (se întorc din când în când), apoi se răcesc şi se decojesc şi se curăţă de sâmburi.
Se încinge 1 lingură de ulei de măsline în tigaie, se adaugă ardeiul iute şi usturoiul, se călesc împreună 3 minute, până se înmoaie, apoi se iau de pe foc şi se combină cu ardeii şi roşiile tăiate mărunt.
Grişul se amestecă cu sare, 4 linguri ulei de măsline şi apa, adăugată puţin câte puţin, până rezultă un aluat uşor de modelat, nu prea moale. Acesta se împarte în 6 porţii egale, care se prăjesc în ulei încins, se scurg şi se servesc cu sos ardei.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Sosuri.

Exprimați-vă opinia

*