Sos de legume

Sos de legume


Ingrediente:

3 cepe albe
4 gogoşari verzi
2 gogoşari roşii
500 g roşii bucăţi, din conservă
125 g pastă de roşii
250 ml ulei vegetal
250 ml supă de vită
250 g zahăr brun
1,2 L apă rece
3 linguri amidon
1 linguriţă boia
1 linguriţă fulgi de usturoi
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper alb

Preparare:

Se taie ceapa mărunt şi se căleşte într-o tigaie cu ulei încins. Ardeii se taie fâşii fine şi se împrăştie peste ceapă, se adaugă roşiile şi pasta de roşii, se amestecă bine, se toarnă apa rece şi se fierbe câteva minute.
Se condimentează cu sare, piper, boia şi usturoi; amidonul se diluează cu puţină apă rece şi se incorporează în amestecul de legume, se îndulceşte cu zahăr şi se mai fierbe la foc mic până scade compoziţia şi rămâne un sos gros. Se serveşte cu o friptură sau cu paste.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Sosuri.

Exprimați-vă opinia

*