Sos de morcovi condimentat

Sos de morcovi condimentat


Ingrediente:

1 kg morcovi
2 linguri oţet de vin alb
2 linguri nucă de cocos rasă
2 linguri migdale sau alune
2 linguri seminţe de chimion
2 linguri seminţe de susan
2 linguri seminţe de coriandru
6 linguri ulei de măsline
4 linguriţe condimente harissa
1 linguriţă chimion măcinat
½ linguriţă ghimbir măcinat
sare şi piper măcinat

Preparare:

Se pun alunele sau migdalele într-o tigaie cu ulei încins şi se rumenesc în jur de 4 minute, apoi se păstrează deoparte, condimentate cu harissa. În aceeaşi tigaie se pun seminţele de chimion şi coriandru, se prăjesc şi se zdrobesc apoi; se procedează la fel cu seminţele de susan, cu nuca de cocos, după care se combină cu amestecul de migdale şi se condimentează cu sare şi piper.
Se curăţă morcovii, se taie bucăţi, se pun într-o cratiţă şi se acoperă cu apă; se fierb înăbuşit timp de o jumătate de oră, se scurg de apă şi se presează piure, se combină cu 6 linguri ulei de măsline, oţet, chimion şi ghimbir pudră. Piureul se aşază pe un platou şi se garniseşte cu amestecul de migdale şi seminţe.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria egipteană, Mâncăruri cu legume, Sosuri.

Exprimați-vă opinia

*