Soteu de vită cu susan

Soteu de vită cu susan


Ingrediente:

370 g ceafă de vită tăiată fâşii
220 g mazăre
2 cepe verzi, tăiate rondele mici
1 ardei roşu, tăiat fâşii
2 linguri sos asiatic cu susan
1 lingură seminţe de susan
3 linguri de apă
1 lingură ghimbir proaspăt tocat
1 lingură sos soia
1 lingură unt de arahide

Preparare:

Într-o tigaie de teflon se încălzeşte sosul asiatic, peste care se adaugă carnea de vită şi ghimbirul; se lasă pe foc 4-5 minute, până ce carnea îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă mazărea şi ardeiul, se mai lasă 2-3 minute la călit, astfel încât legumele să fie moi şi rumenite în acelaşi timp. Compoziţia se strânge într-un colţ al tigăii, pentru a face loc amestecului se sos soia, unt de arahide şi apă; după topirea untului, se omogenizează totul bine şi se mai lasă pe foc până ce carnea este acoperită de sos. Se garniseşte cu ceapă verde şi seminţe de susan şi poate fi servit cu orez.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria canadiană, Carne de vită, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*