Stridii cu sos la cuptor

Stridii cu sos la cuptor


Ingrediente:

16 stridii
2 cepe roşii, tocate
2 mere
40 ml smântână
100 ml vin roşu

Preparare:

Se curăţă merele de coajă şi de seminţe, se taie bucăţi mari şi se aşază într-o cratiţă, alături de ceapă şi vin, se lasă să fiarbă câteva minute până mai scade lichidul, se incorporează smântâna şi se lasă la foc mic.
În acest timp, se desfac stridiile, se scurg de sucul lor care, amestecat cu sosul de mai sus, se toarnă peste stridiile desfăcute, acestea se aşază apoi într-o tavă şi se dau la cuptorul încins în prealabil. Când sosul începe să facă spumă, stridiile sunt coapte, se scot pe un platou şi se servesc fierbinţi.

Taguri: , , ,
Categorii: Fructe de mare, Mâncăruri cu alcool.

Exprimați-vă opinia

*