Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci


Ingrediente:

220 g ciuperci proaspete
500 ml supă de pui sau vită
1 morcov, tăiat cuburi
1 rădăcină ţelină, tăiată cuburi
1 ceapă, tocată mărunt
250 ml lapte
250 smântână
2 linguri ulei
2 linguri unt
2 linguri făină
1 lingură pătrunjel tocat
1 linguriţă piper
1 linguriţă paprika
1 lingură sare

Preparare:

Se curăţă ciupercile de coajă şi se taie mărunt. Într-o tigaie mare se încălzeşte uleiul, în care se călesc ciupercile; se lasă pe foc până când acestea sunt moi şi capătă un aspect auriu (acest pas este foarte important, deoarece de aici se obţine savoarea ciupercilor).
Într-o cratiţă se amestecă supa de pui, morcovii, ţelina şi ceapa; se lasă la fiert până se înmoaie legumele, după care acestea se scot şi se strecoară printr-o sită ( sau se obţine un piure, cu ajutorul unui blender). Se asezonează cu pătrunjel şi se lasă deoparte.
Într-o altă cratiţă se amestecă untul şi făina; se lasă apoi 2-3 minute să fiarbă. Se toarnă încet smântâna şi laptele, se lasă la fiert, amestecând constant, până ce compoziţia se îngroaşă puţin şi devine fină. Se adaugă ciupercile călite, apoi piureul de legume şi se mai lasă puţin pe foc. Se serveşte fierbinte cu pâine prăjită, crutoane, biscuiţi săraţi etc.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria canadiană, Mâncăruri cu ciuperci, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*