Supă de ciuperci şi roşii

Supă de ciuperci şi roşii


Ingrediente:

3 roşii
500 g ciuperci
3 linguri unt
2 linguri făină
suc de roşii
3 linguri pătrunjel verde tocat
sucul de la 1/3 lămâie
1-3 căţei de usturoi zdrobit
3 frunze de ţelină
1 L apă caldă
sare, piper

Preparare:

Ciupercile se pun în unt încins şi se călesc, iar roşiile se opresc în apă fierbinte, ca să se decojească mai uşor şi se zdrobesc.
Făina se dizolvă în 125 ml apă, apoi se combină cu restul de apă, se condimentează cu suc de roşii şi sare, după care se amestecă cu ciuperci, usturoi şi frunze de ţelină.
Se fierbe totul 10 minute, şi în final, se combină cu pătrunjel, suc de lămâie şi 1 lingură unt.
Supa se serveşte cu pâine prăjită, după ce 3 minute a stat deoparte, în oală, pentru ca pătrunjelul să îşi lase aroma.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*