Supă de dovleac

Supă de dovleac


Ingrediente:

900 g dovleac decojit, cuburi (sau banane)
400 ml supă de morcovi
5 linguriţe unt
1 linguriţă salvie tocată
1 linguriţă maghiran tocat
1 linguriţă oregano verde tocat
1 linguriţă zahăr
un vârf de cuţit scorţişoară
un vârf de cuţit cuişoare
100 g smântână
sare, piper

Preparare:

Untul se înmoaie la foc mic, se condimentează cu salvie, maghiran şi oregano, apoi se căleşte amestecând mereu, 5 minute. Când se rumeneşte, verdeaţa se scoate , iar untul rămas se căleşte în continuare cu dovleacul.
Se asezonează totul cu scorţişoară, cuişoare, sare şi piper, după gust, apoi, după 10 minute, peste dovleac se toarnă supa. Se fierbe până ce miezul de dovleac se sfarmă, iar supa devine cremoasă, se ia de pe foc, se condimentează cu piper şi zahăr, se toarnă în boluri şi se garniseşte cu smântână.
Supa se poate servi în jumătăţi de coajă de dovleac (în loc de farfurii), cu singura precizare că înainte de folosire, acestea se scobesc de miez, se ung cu unt şi se coc 5 minute deasupra grătarului încins.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*