Supă de fasole

Supă de fasole


Ingrediente:

300 g fasole cu bob mare, fiartă
750 ml supă de pui
3 roşii, tocate
1 gogoşar verde, tocat
5 cartofi dulci, tăiaţi cuburi
5 cepe albe, tocate
1 rădăcină ţelină, tocată
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
1 foaie de dafin
4 linguri ulei de măsline
1 lingură sos tamari
2 linguriţe boia
1 linguriţă busuioc uscat
1 vârf de cuţit şofran
1 vârf de cuţit scorţişoară
sare şi piper

Preparare:

Se încinge uleiul de măsline într-un ceaun şi se căleşte ceapa, alături de usturoi, ţelină şi cartofi, se lasă la rumenit în jur de 5 minute, apoi se condimentează cu boia, şofran, busuioc, sare, piper, scorţişoară şi dafin, se amestecă bine şi se toarnă supa de pui. Se adaugă sosul tamari şi se fierbe totul la foc mic, sub capac, pentru cel puţin 15 minute.
Se incorporează fasolea, roşiile şi ardeiul, se mai înăbuşă vreo 10 minute, se condimentează cu sare şi piper şi mâncarea este gata!

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*