Supă de fasole cu bob negru

Supă de fasole cu bob negru


Ingrediente:

400 g fasole cu bob negru, din conservă
2 L supă de vită
1 dovleac ghindă
1 ceapă albă
250 ml sos de tomate
3 linguri făină
2 linguri unt
sucul de la 1 lămâie
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se toacă ceapa mărunt şi se pune într-o oală, alături de fasole, sosul de tomate, sare, piper şi se acoperă cu supa de vită. Se taie miezul de dovleac în cuburi şi se adaugă în aceeaşi oală, după care se dă în clocot şi se lasă la fiert, sub capac, timp de 20 minute.
Se incorporează făina şi untul, se omogenizează bine şi se mai lasă câteva minute la foc mic, după care se toarnă în farfurii şi se asezonează cu zeamă de lămâie.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria braziliană, Bucătăria sud-americană, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*