Supă de legume pisate

Supă de legume pisate


Ingrediente:

1-2 morcovi tocaţi
1 rădăcină de ţelină, tocată
1 rădăcină de pătrunjel, tocată
1 ceapă albă tocată mărunt
100 g boabe de mazăre verde
1 căpăţână mică de conopidă
2 cartofi, tăiaţi cuburi mici
2 gălbenuşuri
1 L jumătate supă de carne
100 g unt
100 g smântână
1 linguriţă de făină
sare

Preparare:

Se desprinde conopida în bucheţele, se taie mărunt şi se pune la călit în unt încins, alături de celelalte legume tocate mărunt. Când acestea sunt uşor rumenite, se adaugă făina, se amestecă încet cu o spatulă de lemn, după care se stinge cu jumătate de litru supă de carne fierbinte.
Se presară sare şi se lasă să fiarbă timp de 20-30 de minute, după care legumele se strecoară şi se pun iarăşi la fiert cu restul de supă de carne. Înainte de a se servi, supa se drege cu gălbenuşurile de ou amestecate cu smântână.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*