Supă de linte

Supă de linte


Ingrediente:

200 g linte
2 L supă de pui
1 ceapă albă, decojită şi tăiată în 4
1 roşie, tăiată în 4
4 linguri unt
1 lingură ceapă mărunţită
1 lingură usturoi, tocat
2 linguriţe chimion măcinat
felii de lămâie, pentru garnisit
sare şi piper

Preparare:

Lintea se spală din mai multe ape şi se lasă puţin deoparte. Se toarnă supa de pui într-o oală, se lasă să dea în clocot, apoi se adaugă lintea, bucăţile de ceapă şi de roşie, usturoiul şi se fierbe totul la foc mic până când boabele de linte se înmoaie.
În acest timp, într-o tigaie se pune la înfierbântat 1 lingură unt, se presară ceapa mărunţită şi se căleşte la foc mic, până capătă aspect uşor auriu.
Legumele din supă se presează piure, se pune iarăşi oala la foc şi se fierbe încă 5 minute, se presară chimionul, sare şi piper. Se incorporează 3 linguri unt, se amestecă bine şi se toarnă fierbinte în boluri. Se garniseşte cu ceapa rumenită, cu felii de lămâie şi se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria egipteană, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*