Supă de roşii

Supă de roşii


Ingrediente:

1 kg roşii
1 ceapă
250 g orez
1 ardei
3 frunze de ţelină şi pătrunjel verde tocat
3 linguri unt
1,5 L apă
un vârf de cuţit chimen măcinat
sare, piper

Preparare:

Se pune apa cu sare la fiert, se adaugă roşiile şi se lasă la foc mediu.
Ceapa se toacă şi se fierbe împreună cu orezul şi ardeiul feliat. Când se înmoaie de tot, roşiile se strecoară, iar zeama în care au fiert se toarnă peste orezul fiert, untul şi verdeaţa tocată.
Se condimentează cu sare, chimen şi piper după gust şi se serveşte caldă, cu crotoane.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*