Supă de varză cu ciuperci

Supă de varză cu ciuperci


Ingrediente:

½ căpăţână de varză
6 cepe verzi
2 ardei verzi
3 morcovi
300 g ciuperci
200 g roşii în conservă
2 cuburi concentrat supă
1 plic condimente pentru supă
1 rădăcină ţelină
2 linguri ulei
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se taie ceapa rondele şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei încălzit. Se curăţă ardeii se seminţe, se taie cuburi mici şi se adaugă peste ceapa călită, lăsând să se prăjească puţin la foc mic. Se spală varza şi se taie mărunt sau se rade, apoi se pune în aceeaşi cratiţă, alături de ciuperci, morcovi, ţelină, feliate şi acestea.
Se omogenizează bine, se condimentează cu piper încă de pe acum, se adaugă condimentele din plic, precum şi concentratele pentru supă, roşiile conservate, se toarnă 2,5 L de apă şi se lasă să fiarbă totul.
Când începe să dea în clocot, se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc mic timp de 2 ore. Se asezonează cu sare şi piper, dacă este nevoie, după care supa se toarnă în boluri şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria americană, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*