Supă din muguri de palmier

Supă din muguri de palmier


Ingrediente:

400 g muguri de palmier, din conservă
2 gălbenuşuri de ou
1,2 ml supă de pui
250 ml lapte
2 linguri făină de orez
sare şi piper alb, după gust

Preparare:

Într-un bol se toarnă laptele şi se combină cu făina de orez. Se toacă mugurii de palmier, se aşază într-un bol, se adaugă 250 ml supă de pui şi se omogenizează cu mixerul, după care amestecul obţinut se toarnă într-o cratiţă, se lasă la încălzit şi se incorporează compoziţia de lapte cu făină de orez. Se condimentează cu sare şi piper, după gust şi se fierbe la foc mic, până când supa se îngroaşă uşor.
Într-o farfurie se bat gălbenuşurile de ou, se combină cu 2 linguri din supa ce fierbe, apoi se incorporează în supă, amestecând continuu. Se mai lasă câteva secunde pe foc, fără a lăsa să fiarbă, după care supa se dă deoparte, se lasă puţin la răcit şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria braziliană, Bucătăria sud-americană, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*