Tartă cu afine

Tartă cu afine


Ingrediente:

350 g făină
120 g zahăr
200 g unt
15 linguri mascarpone
4 linguri zahăr
250 g afine
2 linguri zahăr
un vârf de cuţit scorţişoară
un vârf de cuţit sare

Preparare:

Se freacă untul cu 120 g zahăr, se amestecă cu sare, scorţişoară şi făină, apoi, aluatul rezultat se împachetează în folie de plastic şi se dă la rece. După 1 oră se scoate şi se întinde în foaie subţire care se decupează sub formă de cercuri.
Cercurile de aluat se dau 5 minute la congelator, apoi se coc 20 de minute, până se rumenesc.
Se amestecă 120 g afine cu 3 linguriţe zahăr, se fierbe la foc mediu 10 minute, după care compoziţia se trece prin sită, se lasă 15 minute, să se răcească şi se combină cu restul de afine.
În final, cercurile de aluat se „umplu” cu mascarpone frecat cu zahăr şi amestecul de afine. Se pudrează totul cu zahăr şi se poate servi.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Deserturi, Tarte.

Exprimați-vă opinia

*