Tartă cu ciuperci şi brânză

Tartă cu ciuperci şi brânză


Ingrediente:

200 g aluat pufos
60 g brânză de capră
60 g mascarpone
60 ml vin alb
10 ciuperci, feliate
1 fir ceapă verde
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
2 linguri unt
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se încinge untul într-o tigaie şi se căleşte usturoiul. Se taie partea albă a cepei, se mărunţeşte şi se împrăştie peste usturoi, se mai lasă câteva minute la foc mic, după care se adaugă ciupercile, se condimentează cu sare şi piper şi se coace totul sub capac până se rumenesc ciupercile. Se toarnă vinul şi se lasă la scăzut, apoi se ia de pe foc şi se incorporează partea verde a cepei, tocată şi ea.
Se încinge cuptorul şi se ung 9 forme rotunde pentru tarte. Aluatul se împarte în 9 bucăţi egale care se întind şi se aşază fiecare în câte o tavă. Se crestează puţin cu furculiţa, după care se asezonează fiecare cu amestecul de ciuperci. Separat, se amestecă brânza cu mascarpone, se condimentează cu sare şi piper şi se împrăştie peste tartele din tăvi. Se bagă la cuptor şi se scot după aproximativ o jumătate de oră, când sunt rumenite. Se servesc calde sau fierbinţi.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ciuperci, Tarte.

Exprimați-vă opinia

*