Tartă cu ciuperci

Tartă cu ciuperci


Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g făină albă
3 linguri smântână
5 linguri unt
2 linguri făină
sare

Pentru umplutură:

100 g ciuperci uscate
220 g ciuperci portobello, feliate
220 g ciuperci albe, feliate
180 ml smântână
1 ceapă albă, tocată
1 ou
1 lingură pătrunjel tocat
2 linguriţe pastă de tomate
ulei de măsline
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se toarnă făina într-un bol pentru mixer, se adaugă untul şi se omogenizează bine, apoi se incorporează smântâna şi se învârte bine cu mixerul, până se obţine un aluat omogen. Acesta se pune la frigider pentru cel puţin 15 minute.
Se scoate, se întinde pe o planşetă şi se aşază într-o tavă, se străpunge şi loc în loc cu o furculiţă, apoi se lasă din nou la frigider, timp în care se încălzeşte cuptorul. Se bagă apoi la cuptor şi se coace timp de 20 minute.
Pentru umplutură, se pun ciupercile uscate într-o cratiţă, se toarnă vinul şi 120 ml apă şi se lasă să dea în clocot, apoi se ia vasul deoparte şi se păstrează deoparte în jur de 30 minute. Se scurg ciupercile şi se taie cuburi mici.
Se încinge ulei într-o tigaie şi se căleşte ceapa timp de 5 minute, se adaugă ciupercile feliate, se asezonează cu sare şi se sotează la foc mare. Când încep să se rumenească, se incorporează 1 linguriţă pastă de tomate şi jumătate din pătrunjelul tocat. Se omogenizează totul, se adaugă ciupercile fierte, împreună cu jumătate din sucul în care au fiert şi se fierb până se înmoaie.
Peste aluatul copt se toarnă amestecul fierbinte de ciuperci. Separat, se bate oul şi se combină cu smântâna, apoi se toarnă peste tartă şi se pune la cuptor pentru o jumătate de oră.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu ouă, Tarte.

Exprimați-vă opinia

*